Logobanner
Vadsøs lag i mot Alta. Foto: Pål Norvoll

 

Vadsø sjakklubb tok hele 7 av 8 mulige lagpoeng i Finnmarksmesterskapet for lag i Karasjok denne helgen.

Odd Gunnar Malin, Tom Kristian Stavseth, Rune Harila og Melker Laitimaa var Vadsøs utvalgte sjakkspillere i hard kamp om Finnmarksmestertittelen med Alta, Kirkenes, Komsa og Kautokeino sjakklubb.

 

Grunnet walkover i første runde var Vadsøs første partier mot Alta runde to. Det ble et jevnt og spennende oppgjør. På bord 1 og 3 spilte henholdsvis Odd Gunnar og Rune remis mot Vinjar Hammari og Robin Pedersen. Melker var uheldig og tapte mot Daniel Hoel Andersen på bord 4, mens Tom Kristian klarte seier mot Sofie Kristine Ratama og sørget for 2-2 mot Alta.

 

Mot Kirkenes så det veldig lovende ut når Odd Gunnar og Melker vant sine partier raskt. Det ble derimot spenning når Tom Kristian tapte mot Rolf Lasse Nilsen, og Rune lå kvalitet under mot Vegard Erlandsen. Men med aktivt spill av Rune måtte tilslutt motstanderen bukke under for presset. Vadsø vant 3-1.

 

Rune, Odd Gunnar og Melker feirer å ha vunnet sine partier mot Kirkenes

 

I fjerde runde, mot Kautokeino, fikk vi en nervepirrende batalje. Guttene var avhengig av å vinne oppgjøret for å ha en reell sjanse til å fortsatt være med i kampen om tittelen. Det så lenge kjørt ut etter at Odd Gunnar spilte remis, Rune vant og Melker tapte, når Tom Kristian ble veldig presset av Bjarne Gustad på andrebordet. Heldigvis fant ikke Gustad der beste angrepet, og Tom Kristian fant forsvar. Det utviklet seg til et maratonparti på 5,5 timer, hvor Tom Kristian tilslutt vant sluttspillet. Således vant Vadsø 2,5-1,5 mot Kautokeino, og var fortsatt i kamp med Alta om seieren.

 

 

Tom Kristian scoret 3 av 4 poeng på Vadsøs andrebord

 

I siste runde gjorde guttene kort prosess på Komsa og vant 3,5-0,5. Det var dessverre ikke nok, Alta vant mot Kautokeino og kom sammen med Vadsø opp på 7 poeng, men med 13 individuelle poeng mot Vadsøs 11. Derfor må vi gratulere Alta med seieren i Finnmarksmesterskapet for lag 2022.

 

Finnmark sjakkrets har lagt inn alle partiene så du kan spille gjennom her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/pairings.aspx?TID=Finnmarksmesterskapetforlag2022-Kautokeinosjakklubb&group=&snr=2