Logo

Mangler noe? Prøv de gamle sidene.

Kalender

Desember 2019
M T O T F L S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Førstepremievinnerne
Premievinnerne i hovedmesterskapet samlet på ett brett: Fra venstre ser vi juniormester Eirik Nymo Isaksen, vinner av klasse 2 Kristian Talberg, klasse 1-vinner Svein Harald Johnsen og nordnorsk mester Pål Røyset. (Foto: Odd Gunnar Malin).

Samisk Sjakkforening sto for et praktfullt NNM-arrangement i Alta i pinsehelga. Hele 91 spillere deltok i mesterskapet, kanskje mest takket være et pengepremiefond på 45.000 og overdådige steinpremier i tillegg. Pål Røyset fra Tromsø ble årets nordnorske mester, mens Finnmark lyktes i å knipe seireren i de to øvrige seniorklassene: Svein Harald Johnsen vant klasse 1 og Kristian Talberg fra Alta klasse 2. Altas stortalent Eirik Nymo Isaksen ble juniormester. Foruten juniorklassen ble det også avviklet en egen barneturnering med tre klasser. I denne sammenslåtte gruppa vant Jon Fredrik Åsvang fra Sortland miniputt, Ulv Greve Alsos fra Tromsø ble beste lilleputt og Aleksander Jensen fra Skjervøy beste kadett.

Kampen om mestertittelen ble uhyre spennende, i det nest sterkest besatte NNM gjennom tidene (Vadsø 1990 rager fremdeles høyest). Forhåndsfavoritten, vadsømedlem og IM Aleksei Feoktistov, tapte sensasjonelt de to første partiene og lå faktisk helt sist etter andre runde! Men i hovedfeltet ble det spilt mye remis, så da fikk Feoktistov sjansen. Han fikk omsider maskineriet i gang og vant de fire resterende partiene og rakk akkurat opp til teten. Dermed fikk han sin andel av den tredelte pengepremiepotten, 8.500 til hver. Han slo Pål Røyset i siste runde, men kunne ikke hindre at tromsøspilleren fikk mestertittelen på kvalitet. Den sympatiske 31-åringen vant dermed nordnorsken for femte gang, pussig nok er alle titlene tatt i oddetallsår. Tredjemann på 4 poeng ble Steinar Moen fra Narvik.

Andreas Esbensen
Andreas Esbensen var snublende nær en topplassering i NNM. (Foto: Svein Harald Johnsen).

Andreas Esbensen havnet på åttendeplass med 50% score, ikke dårlig i dette knallharde feltet. Han hadde flere poeng inne, og angrepsseieren mot Trond Romsdal var meget imponerende. Min egen seier i klasse 1 er jeg godt fornøyd med, den sterke deltakelsen tatt i betraktning. Jeg vant de tre første rundene ganske lett, men måtte slite for remis med svart i to av de tre siste partiene. Dette var faktisk fjerde gangen jeg vant klasse 1 (1980, 1998, 2002, 2005), så jeg har nok etter hvert fått samme elevatorstempel som Bryne og Ham-Kam. Den av vadsøspillerne som gjorde det relativt best var Odd Gunnar Malin. Han var en av de lavest ratede i klasse 1 men endte på en sterk sjuendeplass med 3.5 poeng. Han slo bl.a. Viktor Fedin i et flott parti. Sønnen Øyvind var utlånt til arrangementskomiteen, der han var dataansvarlig og styrte internettdekningen med kyndig hånd, ved siden av å være turneringsleder for barneturneringen. Her var Stian Andreassen eneste deltaker fra Vadsø, han fikk 5 av 12 poeng og ble nummer 10 i miniputtklassen. Hans bestefar Harald Oldernes åpnet friskt i klasse 2 med 3 poeng på de 4 første rundene, men tapte de to siste partiene og endte på sjetteplass.

Bilder fra turneringen.

På mesterskapets nettside http://nnm.komsasjakklubb.no/index.php finner du blant annet resultatlister og partistoff.

Noen partier

 Runde 1                     
 Andreas Esbensen d.y. Pål Røyset      ½-½ 
 Stein Berntzen    Svein Harald Johnsen 0-1 
 Audun Pedersen    Odd Gunnar Malin   1-0 
 Runde 2                     
 Alexey Feoktistov   Torben Søraas     0-1 
 Joachim Solberg    Andreas Esbensen d.y. 1-0 
 Svein Harald Johnsen Paul Johan Jensen   1-0 
 Nils Henrik Nilsen  Odd Gunnar Malin   1-0 
 Runde 3                     
 Rune Vik-Hansen    Alexey Feoktistov   0-1 
 Andreas Esbensen d.y. Trond Romsdal     1-0 
 Svein Harald Johnsen Kjell Magne Johnsen  1-0 
 Odd Gunnar Malin   Kjell Johannessen   1-0 
 Runde 4                     
 Lars Andreassen    Alexey Feoktistov   0-1 
 Andreas Esbensen d.y. Frank Remman     1-0 
 Svein Harald Johnsen Frank Svendsen    ½-½ 
 Jan Arnt Hammari   Odd Gunnar Malin   0-1 
 Runde 5                     
 Frode Bull Jæger   Andreas Esbensen d.y. 1-0 
 Svein Harald Johnsen Kurt Magnus Berg   ½-½ 
 Odd Gunnar Malin   Viktor Fedin     1-0 
 Runde 6                     
 Pål Røyset      Alexey Feoktistov   0-1 
 Torben Søraas     Andreas Esbensen d.y. ½-½ 
 Mats Bergvoll     Svein Harald Johnsen ½-½ 
 Odd Gunnar Malin   Paul Johan Jensen   ½-½ 

Last ned partiene.