Logo

Mangler noe? Prøv de gamle sidene.

Kalender

Februar 2019
M T O T F L S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

John Egil Korsvold

Finnmarksspillerne får mange sjanser til å måle krefter de neste ukene. I tur orden spilles Varangslaget på Kirkenes og Kautokeino Grand Prix, før høstsesongen rundes av med Finnmarksmesterskapet for lag i Karasjok, kombinert med julebord.

Dagens bilde viser en av initiativtakerne til 1-dagsturneringa i Kautokeino, det tidligere vadsømedlemmet Jon Egil Korsvold som nå er lærer i bygda.


Varangslaget

Neste helg går Finnmarks mest tradisjonsrike turnering av stabelen - hurtigsjakkturneringen "Varangslaget" i regi av Kirkenes Sjakklubb. Stort sett samler Varangslaget deltakelse fra klubbene i østfylket, ettersom lysten til å reise lange avstander for å spille hurtigsjakk aldri har vært stor. Men siden midten/slutten av 1960-tallet har Kirkenes Sjakklubb stort sett fulgt det samme opplegget: Spilling over to dager og sju runder med 45 minutters betenkningstid. De siste årene har det også vært egen barne- og ungdomsturnering, så også i år. Spillestart kl 12 lørdag 4. november på Kimeks kantine.

Kautokeino Grand Prix Hurtigsjakk

For første gang på 9 år spilles det sjakkturnering i Kautokeino, denne gang i regi av Samisk Sjakkforening. Lørdag 2. desember spilles en 1-dagsturnering, trolig grunnet vanskelig innkvarteringssituasjon etter hotellbrannen for få år siden. Turneringsformen er 6 runder hurtigsjakk med 25 minutters tenketid, spillestart kl 11 på Kautokeino videregående skole.

Finnmarksmesterskapet for lag

For mange er lag-FM årets høydepunkt. Da kommer det kollektive i vår individuelle gren i fokus, i likhet med det sosiale. Sistnevnte forsterkes i år av julebordet lørdag kveld! Dette har vært et sterkt uttrykt ønske fra mange av spillerne i en årrekke, og i år har man endelig fått det til. Alta er forsvarende mestere, og må finne seg i å bære favorittstempelet også denne gangen. Mesterskapet spilles på Rica Hotel Karasjok i helga 8.-10. desember, og innbydelsen legges ut her på siden i løpet av få dager. Årsmøtet i sjakkretsen avholdes i forkant av julebordet (heldigvis ikke i omvendt rekkefølge...).