Logo

Mangler noe? Prøv de gamle sidene.

Kalender

September 2021
M T O T F L S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Heikki Westerinen
Finlands legendariske GM Heikki Westerinen deltar for tredje år på rad i Tromsø.

Det er bare et knapt døgn igjen til startskuddet smeller for den fjerde utgaven av Arctic Chess Challenge i Tromsø. De driftige arrangørene har fått trommet sammen et felt på 134 spillere fra hele 38 land. Blant disse finner vi 13 stormestre, anført av polakken Bartosz Socko på 2656. Norges antatt sterkeste kort er femterangerte Jon Ludvig Hammer fra OSS (2583). Blant en drøss IM'er finner vi Heikki Westerinen, som turnerte Nord-Norge på kryss og tvers på 1970-tallet. Vi nordfra vil naturlig nok følge nøye med hvordan det går med "våre" spillere. Unggutta er de hotteste: Espen Forså og Joachim Thomassen bor begge sørpå og har fått IM-napp i det siste. Kirkenesgutten Benjamin Arvola har bodd i Tromsø i tre år nå og var nylig en hårsbredd fra sitt første IM-napp i Politiken Cup i København. Vi er også veldig spent på innsatsen til spillerne som kommer til Vadsøsjakken seinere i august - Pål Røyset og Gunnar Berg Hanssen fra Tromsø samt Mikael og Birk Rølvåg fra Narvik. To finnmarkinger er påmeldt, vi ønsker Erlend Mikalsen og Harald Mikalsen fra Alta lykke til

When indicated oral therapies will probably become theprimary complaint (and / or) be associated with other viagra for sale.

.

Rekken av ACC-turneringer er Tromsøs og Norges satsing for å bli tildelt sjakk-OL i 2014. Avgjørelsen faller på FIDE-kongressen neste år . Arrangementet er også avhengig av statsgaranti.

På grunn av ferie vil turneringa ikke bli dekket fortløpende av oss, følg heller med på ACCs nettside (se link i turneringskalenderen i høyre marg). For eksempel er det live-dekning av de åtte øverste bordene. Turneringa spilles med en runde per dag de neste ni dagene, med start lørdag kl. 15.

SLUTTKOMMENTAR: I likhet med de tre foregående år ble ACC en stor suksess fra ende til annen. Til slutt fikk en gruppe på fire spillere 7 av 9 poeng, slik ble rekkefølgen dem imellom på kvalitet: 1.GM Monika Socko, Polen, 2.IM Ray Robson, USA (14 år!), 3.IM Marijan Petrov, Bulgaria, 4.GM Emanuel Berg, Sverige . Les mer om det hele i "Sjakkfantomet" Sven Wisløff Nilssen sin imponerende blogg, http://sjakkfantomet.blogg.no/ . Resultatlister osv. finner du på turneringens nettside, http://www.arcticchess.org/ .