Logo

Mangler noe? Prøv de gamle sidene.

Kalender

Desember 2019
M T O T F L S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Jan Ove Odden: Forbud mot joggesko, våpen og medbrakt drikke....
Artikkelforfatteren ved forrige Murmansk-tur: Våpen, joggesko og medbrakt drikke uønsket i nattklubben!

Odd Ristesund hadde tatt turen helt fra Oslo for å delta i Murmansk. Der satte han seg i respekt helt fra starten av på lørdag, ved å ta 4 av 5 poeng. Søndag startet han med å spille på andrebordet. Dessverre var ikke formen helt på topp denne dagen, men han endte opp med 4,5 av 9 poeng etter å ha møtt svært sterke spillere. Russerne kunne ikke skjønne at han hadde en rating på under 1500.

I tillegg til Ristesund deltok også Jon Olav Njå og Jan Ove Odden. Turen ble arrangert av "Hompetitten Tours" og levde absolutt opp til forventningene. Underveis til Murmansk plukket sjåføren opp en predikant fra Sverige som skulle møte menigheten i Nikel. På den måten fikk vi innblikk i det protestantiske kristenlivet i Russland, og vi ble selvfølgelig velsignet før ferden gikk videre. Dessverre hjalp bare velsignelsen for Ristesund...

Vel ankommet Murmansk inntok vi hotellrestauranten for en bedre middag. Ristesund imponerte stort her også. Han viste seg å være vinkjenner, så vi drakk rødvin som passet godt til maten. Dette var en ny opplevelse for Odden og Njå. Ved matbordet fikk vi også en enkel innføring i den kulinariske verden - her snakker vi om stjerner i Michelin-guiden.

Lørdag morgen møtte de fleste av oss friske og opplagte. Her imponerte formann Odden med å snakke tre ord på russisk under åpningen, så her ble en barriere brutt. Odden og Njå hadde tydeligvis ikke skjønt stort av innføringen i gourmetlivet. De konsentrerte seg heller om å sanke" smultringer. Her lyktes Odden best. Stillingen etter lørdag var da 0/5 og 1/5 poeng for henholdsvis Odden og Njå.

Etter en morsom natt på restauranter i utkanten av Murmansk, var vi klare til dyst på søndag. Odden og Njå endte begge på 2,5 poeng, etter relativt beskjeden motstand. Helt i toppen var det bare russere. Der endte Feoktistov helt øverst på pallen. Her kan det for øvrig sies at lynturneringen på fredag kveld ble vunnet av ei ung jente, Anna fra Kirovsk.

Turneringen var som vanlig hyggelig for oss nordmenn. Russerne tar godt vare på oss og sørger for at vi trives. Under den obligatoriske te og kaffedrikkingen, underholdt Krylov oss med å fortelle at han hadde deltatt i VM for seniorer. Der representerte han St. Petersburg sammen med selveste Korchnoi.

Turen hjem gikk fint, og alle var enige om at det hadde vært en fin tur...

"