Logobanner
Kommer Andreas, her i sin rolle som daglig leder av Jernia, til å innfri? Foto: Bjørn Hildonen

Én uke før Finnmarksmesterskapet i sjakk, avholdt på vår hjemmebane på Scandic Vadsø, er det 21 påmeldte klar for dyst. På toppen av lista finner vi Andreas Esbensen. Vil du konkurrere med han og de andre sjakklystne er det ikke for sent og melde seg på!

 

Jevnt og spennende bak Andreas i A-gruppa

I A-gruppa finner vi så langt 11 spillere klar for å kjempe om Finnmarksmestertittelen. Her har Andreas Esbensen fra Vadsø høyst rating i 2142 i-Elo, og må ta på seg favorittstempelet. Bak han følger tre Altaspillere i Harald Mikalsen, Aksel Brasøy og Vinjar Hammari, som ser ut til å bli hans tøffeste konkurrenter basert på rating. Allikevel er dette helt åpent, hvert parti starter likt, og alt kan skje. For flere blir det et fint gjensyn fra lag-FM i Karasjok tidligere i år, med gode muligheter for revansjer. Kan en av våre egne Vadsøsjakkere fra klubben overraske? I front finner vi Odd Gunnar Malin og Rune Harila begge ratet 1714 i-Elo. I tillegg har vi Hans Fredrik Esbensen og Tom Kristian Stavseth klar til å bite fra seg. 

 

I dette partiet fikk Odd Gunnar bryne seg på det franske forsvaret til Vinjar Hammari. Får vi et nytt teoretisk oppgjør i FM?

 

Likeså kan Rolf-Lasse Nilsen fra Kirkenes sjakklubb, som slo Tom Kristian når de møttes i lag-FM gjøre det godt. Videre finner vi Pål Norvoll fra Kautokeino sjakklubb, som spilte remis mot Odd Gunnar i samme turnering. Pål er nok også revansjesugen etter tap mot Vinjar Hammari i Karasjok. Til skal vi ikke glemme vardøværingen Jarl Kvikstad som spiller for oss i Vadsø sjakklubb. Jarl har ikke internasjonal rating, men står med 1873 i norsk rating på de gamle Vadsøsjakk-sidene. Derfor er vi spente å se om han kan dra fram gamle sjakkunstner. 

Dette blir første gang siden Vadsøsjakken 2010 Vadsø arrangerer turnering. Den gangen var det denne gjengen som arrangerte. Fra bildet deltar Andreas Esbensen (t.v. foran), Odd Gunnar Malin (t.v. bak) og Hans Fredrik Esbensen (t.h. bak). Foto: Kari Lund Johnsen

 

Helt åpen B-gruppe

10 spillere er hittil meldt på i B-gruppa, heriblant både uskrevne og skrevne blad. Øverst på lista er Håkon Renna Eilertsen, som tidligere spilte for Kirkenes, men som nå er klar til å ta opp kampen mellom Nord- og Sør-Varanger representert for Vadsø. Fra andre siden av fjorden kommer Vegard Erlandsen og unggutt Markus Øygård Thomassen, som begge spilte for Kirkenes i lag-FM. Vi har også noen ukjente spillere her, i Vidar Haugen Jakobsen og Ina Sander Pedersen, hvor sistnevnte representerer Offerspill. 

Også i B-gruppa stiller det tre Altaspillere. Daniel Hoel Andersen gjorde det meget godt i lag-FM med 4/4 poeng på fjerdebordet, og er nok ute etter samme suksess i Vadsø. Karl-Johan Rist, som er internasjonal arbiter, og Susanne Wiggen Larsson skal også sjakke. Sist men ikke minst har vi Tom Olav Stavseth og Andor Egge som skal hjelpe Håkon å forsvare Vadsøs ære i B-gruppa.

Fikk vi en forsmak på hva som kommer i lag-FM tidligere i år? Flere spillere møtes igjen i Vadsø, og kan være ute etter både revansje og gjentakelse. Foto: Pål Norvoll

 

Vi håper enda flere melder seg på! Kanskje får vi besøk fra Komsa og Hammerfest sjakklubb også?