Logobanner

Siden hotellet har stengt for sjakkspilling i disse koronatider prøver vi oss med klubbkvelder på Lichess. Første klubbkveld blir torsdag 19. mars kl 18.00 (turneringsstart 18.15).

Klubbkvelden spilles på Lichess. For å bli med må du ha en konto på Lichess.org må du registrere deg. Registreringsskjemaet finner du her https://lichess.org/signup. Når du så er inne kan må du også bli med i Vadsø Sjakklubbs gruppe. Denne finner du her: https://lichess.org/team/vads-sjakklubb. Gruppen er åpen for alle medlemmer samt gjestespillere fra Vadsø og du må godkjennes før du får være med. Tidskontrollen for denne første turneringen er 20 minutter + 10 sekunder tillegg pr trekk.

 

Trykk på les mer for en veiledning til hvordan du blir med på Vadsø sjakklubbs lag og melder deg på turneringen.

 

 

Kommende turneringer ser du under turneringer når du er inne på laget. Trykk på turneringen du ønsker å delta i for å få opp flere detaljer om turneringen.

 

Inne på turneringssiden kan du se hvem som har meldt seg på turneringen, hvilken tidskontroll turneringen har og når den starter. For å melde deg på trykker du på den grønne knappen "Bli med". Du er nå påmeldt og vil få en notifikasjon når turneringen starter. Skulle du være forsinket er dette ikke noe problem. Du kan bli med i turneringen helt til den avsluttes.

 

Om turneringsformen

Turneringsformen Arena kan minne om konradturneringer for de som kjenner til dette. Forskjellen er at det ikke settes opp runder som vanlig

diagnosis. The necessary reliance on patient reports impliescontraindications such as the concomitant use of nitrates sildenafil.

. Istedet er det satt en tidsbegrensning på hele turneringen hvor spillere kan spille så mange partier de rekker. Straks du er ferdig med ett parti blir du satt opp mot en av de andre som også er ferdig å spille og spiller mot han/henne. Det er om å gjøre å samle flest mulig poeng i løpet av tiden turneringen pågår.

Poengsystemet er også litt annerledes og fungerer på denne måten:

En seier gir to basispoeng, en remis ett poeng og et tap null poeng. Vinner du to partier på rad startes en dobbelpoeng-serie som illustreres ved hjelp av et flammelignende ikon. Etterfølgende partier er da verd doble poeng inntil du mislykkes i å vinne et parti . Dette innebærer at en seier er verdt fire poeng, en remis to poeng og et tap null poeng.

Eksempelvis gir to seire etterfulgt av en remis seks poeng: 2 + 2 + (2 *1)

Andre ting som er verdt å merke seg er at du har ett visst antall sekunder på å gjøre første trekk i partiet. Om du ikke trekker innen denne tidsfristen taper du partiet. Hvis det blir remis innen 10 trekk er spilt vil ingen av spillerene få poeng i partiet.