Logobanner

Vadsøsjakk sin redaksjon har tatt en titt på online partiene til klubbens medlemmer og forsøkt å finne ut av hvilke «kjendiser» de forskjellige medlemmene har spilt mot.

Her er tre partier med klubbens spillere mot sjakkjendiser

 
Esbensen vs Botez

Andreas er den i klubbens som har høyest onlinerating og det er veldig mange «kjendispartier» å velge mellom. Vi har denne gangen funnet fram til et parti hvor Andreas møter en av verdens største sjakkstreamere, nemlig Alexandra Botez som har kanalene «Botezlive» på Youtube og Twitch. Alexandra trenes av den norske stormesteren Jon Ludvig Hammer og har besøkt Norge flere ganger. I partiet som er i bullett format viser Andreas virkelig muskler, men Alexandra kan sine triks og tiden går fort i 1+0 sjakk.

Se partiet på chess.com her

 

Lanes vs Williams

Mikal er en ivrig online-spiller og dukker også opp i klubben når tiden strekker til. I dette partiet møter han streamer og sjakk-kommentator GM Simon Williams AKA GingerGM. GingerGM har en egen youtube kanal og streamer også en del på Twitch. Han er kjent for å være en på de fremste i verden på Hollandsk og har også laget en rekke kurs på chessable. Spesielt er han kjent for sine kurs om Jobava London og er også en norgesvenn. Her ser dere partiet som var en del av en simultan og Mikal graver dypt for å holde tritt med Simon.

Se partiet på Lichess her

 

Harila vs Ringdal Hansen 

Rune er også en fast gjest på lichess og i dette partiet får Rune opp en god stilling mot GM Torbjørn R. Hansen. I tillegg til å være en god sjakkspiller, er Torbjørn også kjent for å være Magnus Carlsen sin første sjakktrener. Torbjørn har også gitt ut flere sjakkbøker og er blant annet kjent for boken «Win with the Caro-Kann». Tilbake til partiet og Runes gode stilling. Etter mye kaos, har Rune muligheten til vinst og matte motstanderen i trekk 32. Det er vel enkelt eller kanskje ikke?

Se partiet på Lichess her 

Denne serien fortsetter nok med ujevne mellomrom. Vi tar gjerne mot tips til partier til "Vadsø mot onlineverden". Følg med!