Logobanner
Andreas (i midten) vant FM 2022 Foto: Øyvind Malin

Andreas Esbensen var på klubben på torsdag, og går for morsom sjakk i NNM.

Vår høyeste ratede spiller kom innom klubben på torsdag og meldte seg så og si helt klar for Nord-Norsken. Andreas er 1 av 2 fra Vadsø Sjakklubb som har vunnet NNM, det gjorde han i Bodø i 1996. Den andre er Lars Arne Oldernes i 1991. Derfor håper vi at han kan bli vår første som blir todobbel-NNM vinner, og kan ta Nord-Norsken tilbake på hjemmebane. 

Ambisjoner

Selv derimot forteller han at ambisjonene er sunket, og han er mest opptatt av å spille godt. Hovedønsket er å få til morsomme og interessante partier. De store ambisjonene til å vinne turneringer og klatre i rating har forsvunnet med årene, selv om det motiverer å spille bra.  

Historie

Andreas kommer fra seier i Finnmarksmesterskapet i fjor, 2. plass i NNM-et i Alta også i fjor, og 5. plass i NNM i Tromsø for to år siden. Det vil si at han ikke har vært helt inaktiv, samtidig som han innrømmer at det store turneringslivet er over. Dette blir da det tredje året på rad Andreas deltar i NNM, noe som jeg synes er imponerende, hvert fall siden Andreas trives godt med Bulletspilling på nett.

Utfordrerne

I år skal han få bryne seg på familiemedlemmene Arnt og Kai, og Alf Gjøran Jakobsen fra Skjervøy som er foreløpig høyeste ratede påmeldte i Turneringsservice. Det går rykter om at Vinjar Hammari får med seg et gjeng fra Alta. Også håper vi at det stables på plass en Troms- og Nordlandgjeng som kan kjempe om NNM tittelen. Den gir tross alt kvalifikasjon til Kandidat Eliteklassen i NM, i tillegg til de fine premiene.